שיתוף פעולה של המשרד להגנת הסביבה עם עיריית הוד השרון הוליד תחרות בקרב קהילות קימות בעיר הקבוצות התבקשו להציג יחד עם ועדת הקיימות ואיכות הסביבה יצאו בקריאה להשתתף בתחרות בנושא פעילות סביבתית בעיר, על פי קריטריונים של עיסוק בטבע עירוני, אורח חיים בריא, חוסן קהילתי, שכונתיות ועידוד אורח חיים מקיים שמובלת ומקודמת על ידי תושבי השכונה. הקבוצות שזכו, יקבלו תקציב של 10,000 שקלים לטובת ביצוע המיזם שהציעו וכן ייעוץ וסיוע של אנשי מקצוע.
הקבוצות שזכו בתמיכה הכספית במיזמים שלהן: גינה קהילתית רמתיים – על תכנית להפוך את מרחב הגינה הקהילתית הקיימת למרחב קהילתי מקיים – מרחב ציבורי שמתקיימות בו פעילויות שמקדמות ערכי קיימות, הפחתת צריכה, טבע עירוני, קהילתיות ושכונתיות. במסגרת המיזם יוקם במרחב הציבורי ארון קהילתי לשיתוף והחלפת פריטים בין תושבי השכונה, במטרה לעודד הפחתת פסולת וייצור תחושת שכונתיות בקרב תושבות ותושבי השכונה. בנוסף, כולל המיזם גלריה בעיר – הפיכת החומה הקיימת, הגובלת בגינה, לתערוכת אמנות רחוב מתחלפת באמצעות קולות קוראים לקהילה.
גינה קהילתית פשוש – על המיזם "איש תחת גפנו ותחת תאנתו" – הקמת משוכת גפנים ונטיעת מספר עצי/שיחי פרי לרווחת כלל תושבות ותושבי השכונה.
המיזם ייצר חיבורים בין פעילות ופעילי הגינה הקהילתית לקהילת השכונה ויספק הזדמנויות למפגשי קהילה, בין השאר דרך הפקת אירוע בציר שנתי והנגשה של חלק מתוצרי הגינה לכלל השכונה.
חבר המועצה רן יקיר, יו"ר וועדת הקיימות ואיכות הסביבה: "הבחירה בין כל הקבוצות שהגישו רעיונות ומיזמים מקוריים וחשובים לא היתה קלה. אנו מודים לכל הקבוצות האחרות שהשקיעו חשיבה ותכנון בהכנת הצעות למיזמים מרשימים: הסיירת הסגולה של נחל הירקון, עמותת נולדת לנצח, קהילת ידידי נפש וקהילת תיכון הדרים.
המטרה המרכזית של הפרויקט היא לעודד חשיבה מקיימת ואני בטוח שחלק גדול מהרעיונות ימשיכו להתקדם ולהתגבש לפעולות בשטח. בימים הקרובים תתקיים פגישת התנעה עם הקבוצות הזוכות והמיזמים ייצאו לדרך."
נבחרו שתי קבוצות של תושבי הוד השרון, שזכו בתמיכה כספית למיזמי סביבה וקיימות
השארת תגובה