יש הרבה ענפי ספורט אבל מי היה מאמין שאלוף אוגנדה ברכיבה על אופנועי שטח בנפח 85 סמ״ק הוא נער בן 13 מהוד השרון.
טל עובדיה אלוף ישראל ב-65 סמ"ק הוא רוכב מוטוקרוס מקצועי אשר מתחרה בארץ ובעולם.
טל נולד וגר בהוד השרון העיר הכי אורבנית שיש. העיר שאין לה דיונות או שטחים פתוחים עם גבעות והרים סביבה ועם כל זאת דווקא מכאן יצא רוכב מוטורס מקצועי.
הסיפור של טל כרוכב על אופנוע התחיל בגיל 3 אז ההורים קנו לו אופנוע שטח המותאם לגילו ומהר מאוד זיהו שלילד יש כישרון טבעי, משם התחביב הפך לדרך חיים כאשר טל משלב אימוני רכיבה וכושר לפחות 4 פעמים בשבוע, בחסות: ד.ל.ב ktm ישראל, ביגוד וציוד Fox racing, מוסך pro bike, קבוצת רכיבה All In.
טל החל להתחרות מגיל 10 ומהר מאוד זכה בתואר אלוף ישראל ב 65 סמ"ק ואת העונה האחרונה סיים במקום השלישי בארץ ב 85 סמ"ק שבו מתמודדים ילדים בגילאי 11 עד 15.
כיום טל רוכב על אופנוע שטח KTM 85 והוא מתחרה בארץ ובאירופה כאשר מאמנו האישי מגיע מאוסטריה. טל מתחרה במסגרת אליפות אירופה לנוער וזוכה להצלחה גדולה מה שהביא את ממשלת אוגנדה להזמין את טל להתחרות בתחרות ראווה בשילוב צבא אוגנדה. ואיך לא, גם שם טל הביס את אלוף אוגנדה, זכה במקום הראשון והוכתר לאלוף אוגנדה החדש.
השבוע נפגשנו עם ענבל עובדיה, האימא הגאה, ששיתפה אותנו בהצלחות, בקשיים ובמה שהרכיבה נותנת לבנה: “האימונים והתחרויות בארץ מתקיימים במכון בווינגייט ובמסלול בגלבוע, דבר הדורש מטל לצאת מוקדם מבית הספר, להיעדר מבית הספר לטובת אימונים ואף לפעמים להיעדר לתקופות ארוכות לטובת מחנות אימונים ותחרויות בחו”ל.
כל זה לא היה מתאפשר ללא התמיכה היוצאת דופן של חטיבת השקמים, בניהולה של אורית קורן שתומכת בספורטאים, והמחנכת תמר גבאי אשר מבינות את האינטנסיביות שטל נמצא בה ומתחשבות בלוז העמוס של האימונים וכל מה שנדרש מספורטאי״.
כספורטאי יש דרישה להיערכות והבנה בית ספרית, היערכות משפחתית אך מעל הכול התמדה ונחישות של טל. הרכיבה המוטורית מעניקה ערך אדיר. לומדים להתמודד עם כישלונות וניצחונות, עם התמדה, למקד מחשבה, לתכנן אסטרטגיות.
מוסיפה ענבל: “זה ממש לא לשים גז- זה הרבה מעבר. הרוכב צריך תוך כדי סיבוב לעבוד נכון עם הרגל, עם ההילוכים של האופנוע, עם חלוקת המשקל, בד בבד לתכנן מהלכים על מנת לעקוף את היריב, הוא חייב למקד את המחשבה שלו. הערך המוסף הוא הרבה יותר גדול מללמוד לרכב על אופנוע. זה ספורט קשה, שמפעיל את כל השרירים בגוף וגם ספורט אינדיבידואלי שמפתח בצורה יוצאת דופן את החוסן המנטלי של הילד״.
לשאלתנו, כיצד טל מסתדר כשהוא בחו”ל הרחק מהבית ומהסביבה התומכת.
ענתה ענבל: ״הילדים המתחרים רוכשים יכולת לשלוט ברגשות, מאחר והילד שמתמודד בספורט תחרותי נמצא הרבה במצבים שהם מחוץ לאזור הנוחות. מצד אחד התחרות מעצימה את הרגשות אך מצד שני מאלצת את הילד להתמודד עם אותם רגשות. ההסתגלות והיכולת להתמודד עם הרגשות הם מתנה לחיים״.
טל בן ה-13 נשמע בשיחה כאדם בוגר הרבה יותר מגילו לשאלתנו: מה הכי מרגש אותך ברכיבה? ענה: "בזמן הרכיבה אין מי שיגיד לי מה לעשות זה רק אני והאופנוע וכל ההחלטות הם רק שלי״. לשאלתנו האם אין לך פחד? ענה: "האמת היא שלא, אם אתה רוצה להיות מקצוען אסור לך כלל לפחד המחשבה הזו כלל לא עולה לי בראש. מה היה השיא מבחינתך? אמר טל: ״התחרות באוגנדה היה אירוע עצום וזה אחד השיאים שלי לסיים במקום הראשון ולנצח את אלוף אוגנדה״. מה אתה רוצה להיות שתהיה גדול? ״אני רוצה להגיע לאליפות העולם יש סבבים בכל העולם ורק הטובים ביותר מצליחים יש תחרויות שמעל ל 100 רוכבים מגיעים אבל רק 30 רוכבים מתחרים״.
עיתון ירוק מאחל לטל בהצלחה.