שיתוף הפעולה האזורי עולה מדרגה. הפעם זה בתחום התרבות בדמותן של שתי היוצרות זמרות הפופולריות הנהדרות שלנו – לאה שבת וחני דינור בנות כפ"ס והוד השרון. הן חוברות יחד לפרויקט המוזיקלי הגדול ביוזמתה והשתתפותה של חני דינור "שרים משוררים", שייערך זו הפעם הרביעית במרכז פיס למוסיקה רעננה.
מספרת חני דינור: "הרעיון הוא יצירת ערב מוזיקלי ייחודי המוקדש כולו למשורר ישראלי מוכר וידוע, בו מבוצעים שירים מולחנים של אותו משורר. בערב הזה מועלים מדברי המשורר, סיפור יצירתו וכמובן ביצועים חיים משיריו המולחנים. עד כה נערכו ערבים לח.נ. ביאליק, לרחל המשוררת, ליונה וולך. הזמר אורח לערב של ביאליק היה מיקי גבריאלוב (גם הוא תושב הוד השרון). בערב רחל היה הזמר האורח דניאל סלומון. בערב יונה וולך אירחנו את אילן וירצברג וערן צור. בערב הבא, והאחרון בסדרה, שיוקדש כאמור ללאה גולדברג, נארח את הזמרת לאה שבת. מקהלת "ענבר", תלמידי מרכז המוזיקה רעננה, בניצוחה של מרב ברנע, מלווה את כל הערבים הללו, והמנהל המוזיקלי הוא רמי הראל. המחשבה מאחורי הרעיון היא בעצם הנגשה לדור הצעיר ולכולם את שירת המשוררים הקלאסית, מה שאיננו ממש במיינסטרים של היום. זה למעשה מיזם חינוכי ערכי, כמעט החייאת מורשת".
נדבר על הערב הבא המוקדש לשירי לאה גולדברג?
“בכל מופע מבוצעים שירים ידועים של המשורר וכל פעם מובא גם שיר בהלחנה חדשה שלי ובביצועי, בבחינת יצירת שיר חדש. הפעם, בערב לאה גולדברג נביא משיריה הידועים כמו “האמנם”, “נפרדנו כך”, “מכורה שלי”, “למי שאינו מאמין”, “החליל”, “סליחות”. לאה שבת תשיר את “הגננים” ו”ימים לבנים”. את השיר “לא היה בינינו אלא זוהר” נבצע, אנוכי ולאה בדואט בעיבוד מיוחד. באופן חריג תבצע לאה גם שיר שכולו שלה “תמיד יחכו לך” עם מקהלה מלווה. השיר “ניסיון” של לאה גולדברג יבוצע על ידי ללחן חדש פרי יצירתי. תשתתף גם מקהלת ילדים כיתה א’-ב’ בשירי ילדים של גולדברג כמו “מה עושות האיילות”, ו”קשת בענן”. כן, וצפו גם להפתעות, הערב מגוון ועשיר. הפרויקט כולו בשיתוף מרכז פיס למוסיקה רעננה עם רני גולן, בו לומדים 1,300 ילדים. חשוב לציין שכל האורחים הזמרים גם הם רואים באירוע זה שליחות ומסר להנחלת השירה העברית לדור הצעיר שלנו. הבמה תוססת, חילופים דינמיים של המופיעים, חגיגה”.
לאה שבת, בריאיון ל”ירוק” על ערב לאה גולדברג: “כמובן שמחתי להזמנתי לשיר בערב הזה. פעם אחת עד היום, בגל”צ שרתי שיר של לאה גולדברג, ולמעשה שיריה לא ברפרטואר שלי. הסגנונות שלנו, של לאה ושלי, אכן שונים מבחינה מוסיקלית, אבל בנוסף לשמותינו הזהים יש גם הרבה חיבור בינינו. החיבור הזה מתבטא בכתיבה הרגשית, באהבת הדברים עליהם אנחנו מדברות וכותבות. וכן, אני מאד אוהבת את שירתה ושיריה וזו תהיה עבורי חוויה לקחת חלק באירוע הזה”.
ומה דעתך בכלל על הרעיון והיוזמה של חני דינור בפרויקט המיוחד הזה?
“יש בזה הרבה מתיקות, זוהי יוזמה גדולה ומבורכת, היא נפלאה. אנו, חני ואני, חברות טובות משכבר הימים, עובדות יחד לעתים ומאד מחוברות. חני היא השראה של ממש. לא קל להביא בימינו קהל לאירועים נוסטלגיים מסוג כזה, והנה חני ממלאת את האולם זו הפעם הרביעית, הישג נכבד מאד”.
ולכל אוהבי שירת המשוררים, ולצעירים שהשירה הזאת זרה להם בהיותם שבויים בהוויית הטיק טוק, והספוטיפיי העכשווי,
הנה הזדמנות זהב לקצת שיבה למקורות, למסד הפיוטי ספרותי של גדולי התרבות שלנו. ערב אחרון במרכז פיס למוסיקה רעננה ברחוב עציון 48 ב 16.5.230