העולם השתנה ויחד אתו התפיסה כיצד האנשים רואים את מקומם בפוליטיקה המקומית. אם בעבר היו חוברים למפלגות ואחר כך לרשימות. לקראת הבחירות הקרובות תופעת” סיעה עצמאית” הפכה לנפוצה מאוד גם בכפר סבא וגם בהוד השרון. שועל וותיק של מערכות בחירות, יואב חביב, אמר השבוע: ”סיעות יחיד משנים את הרכב המועצה ומקשים על ראש העיר. כדי לבנות קואליציה הוא יצרך לבנות אותה מבודדים זה מאוד שברירי והמחיר בתפקידים שראש העיר יצטרך לשלם יקשה עליו“.
ראשי העיר בכפר סבא והוד השרון כבר נחשפו לתופעה בבחירות הקודמות. אז זה היה בקטנה אבל עם השפעה גדולה על ההחלטות שלהם לבנית הקואליציה. הדוגמא הטובה ביותר שניתן לראות אותה בכפר סבא: ראש סיעת מרצ זכה בבחירות האחרונות ב- 4 מנדטים וחתם על הסכם רוטציה לתפקיד סגן ראש העיר לחצי קדנציה. לאחר שנתיים וחצי הוא נאלץ לפרוש ובמקומו נכנס לתפקיד בשכר אורן כהן מהליכוד שנכנס רק עם מנדט אחד. בהוד השרון: סגנית ראש העיר- כנרת כהן נכנסה למועצת העיר עם מנדט בודד ומכהנת כסגנית בשכר.
הבחירות לרשויות המקומיות, הן תהליך דמוקרטי חשוב המאפשר לתושבים להשפיע על המשילות והפיתוח של קהילתם. לבחירות אלו תפקיד מכריע בעיצוב עתידה של העיר, בקביעת המדיניות המקומית ובבחירת נציגים שיפעלו לשיפורה של העיר. אחד היתרונות המרכזיים בבחירות לרשויות המקומיות הוא האפשרות לבחור מנהיגים המבינים את הצרכים והשאיפות הייחודיות של תושבי העיר. באמצעות קמפיין ודיונים ציבוריים, המועמדים מציגים את החזון שלהם לעיר, תוך התייחסות לנושאים כמו תכנון עירוני, פיתוח תשתיות, חינוך, בריאות ורווחה חברתית ועוד. זה מאפשר לתושבים להעריך ולבחור מועמדים המתיישרים עם ערכיהם וסדרי העדיפויות שלהם, מה שמבטיח שקולם יישמע וייוצג בתהליך קבלת ההחלטות.
הבחירות משמשות גם פלטפורמה לדיאלוג פתוח ומעורבות קהילתית.דיונים ודיונים ציבוריים בתקופת הקמפיין מאפשרים לתושבים להביע את חששותיהם, לשאול שאלות ולהשתתף באופן פעיל בשיח הפוליטי. חילופי רעיונות אלה מטפחים תחושת אחריות אזרחית ומעצימים את התושבים להיות מעורבים באופן פעיל בעיצוב עתיד העיר שלהם. יתרה מכך, בחירות לרשויות המקומיות תורמות לאחריות ושקיפות בממשל. נבחרי הציבור אחראים לתושבים שהצביעו עבורם וצפויים לפעול למימוש הבטחותיהם לקמפיין.
באמצעות ניטור והערכה שוטפים, יכולים התושבים לחייב את נציגיהם באחריות על מעשיהם והחלטותיהם. אחריות זו מבטיחה כי האינטרסים של הקהילה נשמרים וכי נבחרי הציבור פועלים לטובת העיר.
בכפר סבא כבר הכריזו על התמודדות למועצת העיר, בסיעות יחיד: חבר המועצה, ממה שנפלד, ראובן חן, נדב לויטה.
בהוד השרון יש כבר כמה מתמודדים שהכריזו על סיעה עצמאית: דוד ביטון. מיטל דלל , ויתכן שגם חיים שאבי.
הרעיון שגם עם אג'נדה אישית ו-1500 חברים אני יכול להיות גורם משפיע ולא רק לשבת בבית ולהתלונן משנה את חוקי הפוליטיקה המקומית ומה שבטוח יהיה מעניין.
בנוסף, הבחירות לרשויות המקומיות מקדמות תחושת לכידות קהילתית ואחדות. תהליך הבחירות מפגיש אנשים מרקעים ושכונות שונות, ומטפח תחושת מטרה משותפת וזהות קולקטיבית. הוא מעודד את התושבים להתכנס, לדון בנושאים משותפים ולפעול לשיפור העיר כולה. גישה שיתופית זו בונה הון חברתי ומחזקת את מרקם הקהילה.
לסיכום, הבחירות לרשויות המקומיות הן תהליך דמוקרטי חיוני המאפשר לתושבים להשתתף באופן פעיל בעיצוב עתיד עירם על ידי בחירת נציגיהם.