במשך שנים רבות עמד מבנה גדול בכניסה לשכונת נוה נאמן ללא שימוש. המבנה והחצר, בגודל של שלוש וחצי דונם עמדו מוזנחים כבר 30 שנה. בעברו שימש המיבנה כבית העם והיה המרכז התרבותי של השכונה שהתנהלה באופן עצמאי עקב המרחק ממרכז העיר. המבנה הוקם בשנת 1953, ושימש לאירועי הקהילה בחגים, ספריה ובית קולנוע וכן לאירועים של בית הספר המקומי.
בית העם פעל ומי שניהלה אותו מטעם ההסתדרות הייתה חברת מועצת העיר ותושבת השכונה, אביבה גוטרמן, לאחר שעברה לנהל את מופ"ת במרכז העיר בשנת 1991 המרכז נסגר סופית. מאז חלפו 30 שנה. העירייה משום מה ויתרה על השימוש בו, מה שאיפשר לחברת העובדים של ההסתדרות לבסס בעלות בנכס והמקום משמש כמקום הקומונה של הנוער העובד והלומד, בחלק מהמבנה הקיים ושאר השטח הנרחב לא פותח. עם כניסתו של ראש העיר אמיר כוכבי לתפקידו הוא מינה צוות מקצועי שיציג בפניו סקירת קרקעות ציבוריות שלא מומשו לטובת תושבי העיר ולהיערך לתפוס עליהן חזקה. הצוות מצא בשכונת נווה נאמן שטחים משמעותיים בכניסה לשכונה, ברחוב אפק ובהמשך ברחוב אלכסנדר הגדול.
העירייה החלה לפעול להשבתם. לאחר שנתיים של דיונים סיכמה העירייה עם חברת העובדים של ההסתדרות על פינויו המגרש כמו גם מגרש נוסף בשכונה, שגודלם הכולל הינו מעל 4 דונם, מדובר בנכסים שהיו בעבר בבעלות קק"ל ונמצאים בשימוש ההסתדרות. ב-2003 בוצעו הליכי הפקעה, אך החזקה לא נתפסה.
כעת, לאחר משא ומתן ארוך, הגיעו העירייה וחברת העובדים להסכמה על פינויים של המגרשים והמבנים הממוקמים בהם. מונה שמאי מוסכם לקביעת גובה הפיצויים המגיעים להסתדרות עבור זכויותיה בנכסים והשטחים יועברו לבעלות העירייה שמתכננת לנצל את המרחב הציבורי הגדול ברחוב אפק לבינוי מחדש שייתן מענה לצרכי העיר ולצרכי השכונה בפרט, על ידי שיתוף ציבור ובינוי נוסף במגרש שנכון להיום רק חלקו הקטן מבונה. המגרש בגודל של 3.4 דונם ברחוב אפק עשוי להכיל בעתיד ועל פי תוצאות שיתוף הציבור לכשייערך, בית עם כבעבר, גלריה, מקום מפגש מסחרי – קהילתי ועוד אפשרויות, זאת לצד מענה לצרכי חינוך שכונתיים ועירוניים. המבנה ברחוב אלכסנדר הגדול ששטחו 840 מטר ובו מבנה בגודל 123 מ"ר, ישמש כחלק מההסכם כבית לתנועת הנוער העובד והלומד, לאחר שנציגיה יציגו תוכניות להרחבת הפעילות בשכונה ומתוך ראייה עתידית.
תושבי השכונה נדהמו לגלות שהעירייה ללא שיתוף הציבור החלה בבנית בית ספר תיכון אנטרופוספי במקום. תושבי השכונה החלו לארגן מחאה על ההחלטה הזו.
לטענתם יש כבר שני בתי ספר בשכונה: בית הספר היסודי לאומניות ותיכון נעמת. לשני בתי הספר מגיעים תלמידים מכל רחבי העיר בהסעות והדבר האחרון שחסר בשכונה זה עוד בית ספר תיכון שיגיעו אליו מכל העיר והאזור. חברת מועצת העיר, תושבת השכונה, אביבה גוטרמן, אמרה לירוק: "אני רוצה לציין לטובה את ראש העיר שלהבדיל מקודמיו בתפקיד דאג להחזיר לעיר משאב יקר של מבנה ומגרש של ארבע דונם אבל אני ותושבי השכונה מאוד מאוכזבים שהוא החליט על דעת עצמו ללא שיתוף הציבור המקומי וללא שיתוף חברי המועצה להקיים בית ספר שלישי בתוך השכונה, אנחנו נצא למאבק לעצור את המחטף וקוראים לראש העיר לשבת עם התושבים לפני כול פעולה שהעירייה מתכננת ועושה על המגרש.
ראש העיר אמיר כוכבי, אמר לירוק: "אנו פועלים כל העת בכדי להחזיר שטחים לרשות הציבור ולאתר שטחים חדשים. אני שמח שהגענו להסכמה עם חברת העובדים על פינוי מוסכם שיאפשר לנו לפנות למעלה מ-4 דונם לטובת הקהילה. היקף הבינוי הציבורי בשטחים אלה יהיה משמעותי ויתקיים שיתוף ציבור מלא לגבי תכניות הפיתוח במגרשים, אך כבר כעת ביכולתי להבטיח כי השימושים יהיו כאלו שייצרו ערך מוסף לקהילה העירונית כולה ולשכונת נווה נאמן בפרט".
מעיריית הוד השרון נמסר: "בית הספר תמר (יסודי ותיכון) מתוכנן להיבנות לאחר קבלת הרשאה ממשרד החינוך באלוף הניצחון בנוה הדר. המבנה בנוה נאמן ישמש כאינקובטור לתיכון, עד לבינוי המלא.
במקביל העירייה מתכננת לפתח את השטח המשמעותי בנוה נאמן לצרכי ציבור,
על פי שיתוף ציבור שיערך בהמשך לטובת תושבות ותושבי העיר בכלל ונוה נאמן בפרט".